Tjaard Gimbrère

Tjaard Gimbrère

Advocaat

Veel Nederlanders in Spanje smeekten om juridische hulp

Tjaard is al 33 jaar werkzaam in de advocatuur en de oprichter van Gimbrère Advocaten. Acht jaar geleden startte hij een vestiging in Barcelona. "Ik merkte dat veel Nederlanders in Spanje tegen juridische kwesties aanliepen en hierbij geen steun konden vinden. Deze mensen wilde ik graag helpen. In het Nederlands. Het hele rechtssysteem werkt in Spanje dramatisch anders dan in Nederland. Daarbij zorgen vooral het taal- en mentaliteitsverschil voor problemen."
Met een advocatenkantoor in Barcelona voorzag hij duidelijk in een behoefte en inmiddels heeft Gimbrère ook kantoren in Madrid en Marbella. Hij is trots op zijn bedrijf en omschrijft het als een "inspirerende werkomgeving met gepassioneerde en professionele medewerkers".

Waarom koos Tjaard eigenlijk voor het beroep van advocaat? "Vanwege de veelzijdigheid en uitdagingen die je in dit vak kunt vinden. De mogelijkheid om strategisch te denken op basis van onder meer technische kennis. Het omgaan met de belangen van mensen en hun wensen is eveneens zeer inspirerend. Daarnaast blijf ik altijd goed meedenken." Zijn gedrevenheid, luisterend oor en creativiteit komen hierbij uitstekend van pas.

Als Tjaard even niet met zijn werk bezig is geniet hij van muziek of een goed boek. Ook wordt hij erg enthousiast van skiën en varen. Dit laatste in een sloep of zeilboot.

Ik tracht een vitaal en avontuurlijk leven te leiden, waarbij passie, gezondheid, familie en vriendschap kernwaarden vertegenwoordigen.

Specialisaties

  • Internationale zaken
  • Internationale kinderontvoering

Blog/Publicatie