Dalida uit tv-programma Buitenlandse Gevangenissen weer vrij!

BREDA – Vorige week verscheen Gimbrère Advocaten in televisieprogramma ‘Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders In De Cel’. Hierin staan we de 20-jarige Dalida bij die in Griekenland gevangen zit op verdenking van drugssmokkel. Mede dankzij onze bemoeienis is de vrouw vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs!

02E67204.jpg

Op RTL 5 wordt momenteel het televisieprogramma ‘Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders In De Cel’ uitgezonden. In deze reportagereeks zoekt presentator Jan Kooijman Nederlanders op die om uiteenlopende redenen in het buitenland gevangen zitten. Van Griekenland tot Bolivia en van Colombia tot Thailand: vaak zijn de situaties van de gevangenen in deze gevangenissen schrijnend en uitzichtloos. 
 

Strategie bedenken en verdediging aansturen
 

De vierde aflevering van ‘Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders In De Cel’ werd uitgezonden op 10 maart. In deze aflevering staat Tjaard Gimbrère de 20-jarige Dalida bij die in Griekenland is gearresteerd op verdenking van het smokkelen van harddrugs – een misdrijf waar in Griekenland een gevangenisstraf van negen jaar op staat. Dalida kreeg een Griekse Advocaat toegewezen, maar er zat geen schot in de zaak. Het RTL 5-programma schakelde de hulp van Gimbrère Advocaten in. Wij bedachten een strategie en stuurden de Griekse verdediging aan. 
 

Vrijspraak Dalida
 

Mede dankzij onze bemoeienis is Dalida vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs. Een mooi resultaat! Inmiddels is ze weer terug in Nederland en heeft ze haar zoontje in haar armen kunnen sluiten. Dalida werd samen met een kennis gearresteerd – hij was de chauffeur van de auto. Deze man is wél veroordeeld en heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van negen jaar. Ben je benieuwd naar de uitzending? Bekijk deze terug op de site van ‘Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders In De Cel’. 
 

Reken op de hulp van Gimbrère Advocaten
 

De strafrechtadvocaten van Gimbrère Advocaten staan vaker Nederlanders bij die om uiteenlopende redenen in een buitenlandse gevangenis zijn beland. We reizen voor jou de hele wereld over: of je nu bent gearresteerd in Spanje, Panama of Dubai. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze website over gevangenschap in het buitenland!