Hoe kan ik een NIE regelen?

Indien u in Spanje een woning koopt, gaat werken, een onderneming gaat starten of op andere wijze met het land betrokken raakt, zult u een NIE nodig hebben. een NIE is de ¨Número de Identidad de Extranjero¨ en is te vergelijken met een Nederlands BSN-nummer. Het is een identificatienummer voor niet-Spanjaarden. 

Er zijn een aantal manieren waarop u de NIE kunt verkrijgen. U kunt vanuit Nederland de NIE aanvragen bij het Spaanse consulaat in Amsterdam. U dient hiervoor een voorafgaande afspraak te maken en een aantal documenten mee te nemen, alsmede een bedrag aan administratiekosten te betalen. Er is doorgaans een vrij lange wachttijd voor het verkrijgen van een afspraak. Momenteel ligt de wachttijd zelfs rond de twee maanden.

Indien u op korte termijn een NIE nodig heeft, kan ons kantoor u hierin helpen. Wij kunnen vanuit Spanje voor u een NIE aanvragen. De wachttijd hiervoor is circa één week. Ons kantoor dient daartoe wel een volmacht op te laten stellen bij een notaris. Ook hierin kunnen wij u helpen.

Interesse? Neem dan contact op met Gimbrère Advocaten. Wij zijn u graag van dienst! 
 

Over de auteur