Robin van Galen te gast in het Gimbrère Theater

Begin juni hadden wij bondscoach Robin van Galen te gast in ons theater. Robin van Galen leidde het dames waterpoloteam tijdens de Olypische Spelen van 2008 in Peking naar het goud en werd uitgeroepen tot coach van het jaar.  Sindsdien trekt  de coach/trainer samen met zijn 2 assistentcoaches het land door en vertelt de rasechte Rotterdammer vol enthousiasme en humor zijn succesverhaal, maar belicht hij ook de keerzijde van de medaille.  

foto's 15 juni 2015 091.jpg

In ons theater gaf de coach de toehoorders een beeld van de weg die hij met zijn team heeft afgelegd. Op inspirerende en aanstekelijke wijze verhaalt hij hoe hij een team zowel fysiek als mentaal zover bracht dat zij in staat waren voor één gezamenlijk doel te gaan: het goud. Dit doet hij aan de hand van zijn toegepaste theorie over de verschillen in karakters en type mensen waarbij ook aspecten aan bod komen zoals het selecteren en vormen van een team, leidinggeven, samenwerken en ambitie.

Uit de enthousiaste reacties van het publiek dat voornamelijk bestond uit werkgevers, bleken zijn ervaringen een bron van herkenning en tips.

Momenteel traint Robin het nationale mannen waterpoloteam met als doel zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië. Wij wensen Robin hierbij heel veel succes!