Spaanse woning? Denk aan uw Spaanse belastingaangifte!

Indien u een woning (of ander onroerend goed) in eigendom heeft in Spanje, zult u daar vast met volle teugen van genieten. Vergeet echter niet ook het minder leuke (maar wel noodzakelijke): u dient ieder jaar in Spanje belastingaangifte te doen over uw woning. 

Omdat u wellicht niet voldoende bekend bent met het Spaanse systeem en de Spaanse taal, kan het regelen van de belastingaangifte een behoorlijke uitdaging zijn. Ons kantoor kan u hierin ontzorgen door de aangifte voor u te regelen.

Eigenaar Spaanse woning zonder huurders
Bent u in het jaar 2017 eigenaar (geweest) van een woning in Spanje? Dan dient u vóór eind 2018 de belastingaangifte te hebben ingediend. Zo voortkomt u mogelijke verhogingen en boetes. Op ons kantoor te Barcelona kan de fiscaal-administratieve afdeling deze aangifte, alsook die van eerdere jaren, voor u verzorgen.

Eigenaar Spaanse woning met huurders
Heeft u huurders in uw Spaanse woning? In dat geval geldt er een ander type belastingaangifte. U dient dan ieder kwartaal aangifte te doen. Deze belastingaangiften kunnen wij ook voor u verzorgen.

Let op: de termijnen hierbij zijn veel korter. Indien u in het jaar 2018 de woning verhuurt aan een derde, dient (diende) u over de periode januari-maart 2018 vóór 15 april 2018 aangifte te doen. Over de periode april-juni dient (diende) u vóór 15 juli aangifte te doen, enzovoorts. 

Interesse? Neemt u dan contact op met Gimbrère Advocaten. Wij zijn u graag van dienst!
 

Over de auteur