Spain: passion for Business - 9 juni 2015

Dinsdag 9 juni organiseerde Gimbrère Advocaten in samenwerking met de Spaanse ambassade een Spaanse avond. De avond bood een afwisselend programma met een mix van actualiteiten  op het gebied van zaken doen in Spanje en cultuur.

foto's 15 juni 2015 050.jpg

De diverse sprekers gingen in op de groeiende economie in Spanje, de afname van de werkloosheid en de aantrekkende huizenmarkt. Daarnaast kregen de toehoorders tips toegespeeld op het gebied van zakendoen. Hoe doe je dat eigenlijk in Spanje, onderhandelen? Hoe benader je een nieuwe cliënt? Waar moet je op letten als je een zakelijk gesprek aangaat? Het is heel belangrijk om je van tevoren goed te verdiepen in de Spaanse gewoontes. 

De aanwezigen werden ook getest op hun wijnkennis in de vorm van een quiz. En, hoewel er in Spanje heerlijke wijn wordt gemaakt, zijn het toch de Nederlanders die er meer van drinken dan de Spanjaarden zelf.

Tussen de sprekers door was er tijd voor beeldhouwer Paul Ceulemans en zijn passie voor Spaanse stieren. Daarnaast bracht de leadzanger van de Règâhs (de Haagse Reigers) op zijn gitaar het publiek in Spaanse sferen.

Onder het genot van een wijntje en Spaanse tapas kreeg iedereen nog alle tijd om na te praten, kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Volgend jaar weer!